Dobri momak Luka iz Loznice opet pokazao humanost na delu! Kosio travu sugrađanima i skupio novac za lečenje druga
Luka Krstić, Foto: Printscreen/TV B92

bravo!

Dobri momak Luka iz Loznice opet pokazao humanost na delu! Kosio travu sugrađanima i skupio novac za lečenje druga

Posle prošlogodišnje transplantacije matičnih ćelija koštane srži, Đorđu se ovog meseca bolest vratila i od subote prima hemioterapiju

Objavljeno:

Ono što je pre nekih sedam dana najavio, danas je učinio mladi Lozničanin Luka Krstić, koji se bavi uslužnim košenjem trave, seče drva, šišanjem žive ograde… On je poslednjih dana te poslove radio u humanitarne svrhe, sa idejom da zarađeni novac uplati na račun druga Đorđa Jovanovića, koji se trenutno nalazi u bolnici.

Posle prošlogodišnje transplantacije matičnih ćelija koštane srži, Đorđu se ovog meseca bolest vratila i od subote prima hemioterapiju. Troškove lečenja pokriva Republički fond zdravstvenog osiguranja, ali postoje i drugi troškovi, pa je Krstić rešio da pomogne na svoj način.

- Sakupljeno je 31.200 dinara i to sam danas uplatio na račun Đoletove majke Anice. Više je nego što sam planirao i zato hvala svim ljudima koji su podržali ovu humanitarnu akciju i minulih dana zakazivali košenje. Nadam se da će ovo koliko-toliko značiti Đolu i da će ponovo uspeti da bude jači od bolesti – kazao je Krstić danas za portal LN.

Podsetimo, kao srednjoškolac, Krstić je počeo da se bavi uslužnim košenjem i ostalim poslovima sa namerom da što manje opterećuje kućni budžet roditelja. Voli da radi i ne može da sedi besposlen, a sada je to činio i u humanitarne svrhe. Kako je pre nekoliko dana za LN rekla dečakova majka Anica, plan lekara je da Đorđe dobije dva ciklusa hemioterapije i na kraju drugog bloka imunološku terapiju koja će doprineti da se bolest drži pod kontrolom.

Bonus video:

12:44

Humanost na delu: Voditeljka Kurir televizije ošišala kosu i u emisiji uživo donirala deci oboleloj od raka!

(Espreso / Lozničke Novosti / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.